Fastigheter

NCF förvaltar fastigheter med hyreslägenheter, kontor och kommersiella lokaler i centrala Nynäshamn.
Här kan du läsa mer om fastigheterna.

Fyren 17, 21, 22

På adresserna Centralgatan 6-8 och Fredsgatan 6 ligger kvarteret Fyren. Fastigheterna Fyren 17, 21 och 22 utgör Nynäshamns absoluta centrum och vi på NCF förvaltar de kommersiella lokalerna i gatuplan och källare. Lägenheterna ovanför lokalerna förvaltas av bostadsrättsföreningen Fyren 31. Fastigheterna är uppförda åren 1938, respektive 1952/53 och de kommersiella verksamheterna har nyligen uppdaterats med nya 3-glasfönster. 

Plats för nytt koncept

Bland hyresgästerna hittar vi bland andra TacoBar (nya från 2022), Nynäs Spel & Tobak, Sjödins hårvård, Rakel & Lea, Swedbank och Tygmans. I hörnet Centralgatan och Fredsgatan har SEB huserat i en lokal sedan byggnaden uppfördes på 50-talet. På grund av förändrat kunderbjudande som primärt styrs av digitaliseringen har de nu valt att stänga i Nynäshamn. Denna förändring öppnar upp möjligheten att skapa ett nytt attraktivt koncept för nynäshamnarna på absoluta bästa läge i centrum.

Fyren 19

På Fredsgatan 10 ligger den grönputsade fastigheten Fyren 19 som är uppförd år 1948. Fastigheten innehåller hyreslägenheter och ett antal kommersiella lokaler. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök och fastighetsägaren har nyligen investerat i nya 3-glasfönster samt renoverat alla balkonger (2021). På gården ligger ett kontorshus i ett plan som inrymmer flera av Nynäshamns lokala redovisningsbyråer. Här finns även parkering på markplan och förråd i ett äldre garagehus. Ut mot gatan hittar du våra kommersiella hyresgäster såsom Fonus i en nyrenoverad lokal, samt centrumets sushirestaurang Fengye sushi.

Fyren 29

Det röda trevåningshuset i tegel på Fredsgatan 8 uppfördes år 1971. Här ligger Nynäshamns polisstation men även centrums kanske mest populära bar och restaurang – Bar and Burgers. Ovan markplan hittar du hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. På markplan på fastighetens baksida finns även en större parkering med dryga 25 parkeringsplatser. I fastigheten finns även hiss vilket är ovanligt i Nynäshamns äldre fastighetsbestånd.

Plåtslagaren 7

Plåtslagaren 7 är kanske mer känd som ”gallerian” i folkmun och uppfördes år 1961 som ett EPA-varuhus med hyreslägenheter. Fastigheten fördelas på adresserna Centralgatan 9 och Fredsgatan 5 och är ombyggt så att de kommersiella hyresgästerna i gatuplan idag har egna entréer ut mot gatan. Här hittar vi hyresgäster som Espresso House, Dressmann, Betes, Anyphone, Kronans Droghandel, Elgiganten Phonehouse och Klackenbergs bokhandel. Därtill finns även ett par secondhand-butiker i källarplan.

I Plåtslagaren 7 finns 29 st hyreslägenheter i två plan, i storlekarna 1-4 rum och kök, med primärt lägenheter i storleken 2 rum och kök om 50-60 kvm. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats mot baksidan.

Under 2021/22 utfördes ett större renoveringsarbete där samtliga stammar, ledningar, fönster och balkonger till hyreslägenheterna byttes ut. Fastighetens källare, tvättstuga, fasad och trapphus renoverades och hyreslägenheterna fick nya kök, badrum och ytskikt.

Plåtslagaren 13

År 1965 uppfördes byggnaden på fastigheten Plåtslagaren 13 för Domus. Byggnaden renoverades år 1994 och inrymmer idag centrums enda livsmedelsbutik Coop, samt Systembolaget.

Valkyrian 15

På Stadshusplatsen 2 ligger fastigheten Valkyrian 15, uppförd år 1975. Det är en röd tegelbyggnad om fem våningsplan lokaliserad mittemot Nynäshamns kommunhus på det så kallade ”Banantorget”. Byggnaden har renoverats och uppdaterats under åren 2009, 2016 och 2021.

I Valkyrian 15 erbjuder vi kontorslokaler av varierande storlekar och bland våra hyresgäster hittar vi Nynäshamnsposten, Nynäshamns kommun, samt ett par mindre enskilda företagare. I gatuplan finns gymkedjan STC (före detta Puls och Träning) som vuxit och valde att expandera sin yta i fastigheten under 2021.

Nynäshamns stationshus

Som en knutpunkt och mittemellan populära fiske- och fritidsbåtshamnen, stationen för bussar och pendeltåg och centrum ligger stationshuset. Nynäshamns stationshus ritades av arkitekt Ferdinand Boberg, som så många andra stationshus längs Nynäsbanan, och uppfördes 1900–01 till Nynäsbanans öppning. Byggnaden har idag blandad användning och inrymmer ett café, en pub och utrymmen för kontor och en bostad.

Nornan 32

Fastigheten Nornan 32 omfattar den f.d. sjukhusbyggnaden, som uppfördes av Landstinget på 1960-talet, den intilliggande f.d. Panncentralen samt den s.k. Alkärrsplan. Den f.d. sjukhusbyggnaden inrymmer verksamheter inom vård och hälsa, såsom vårdcentral, rehab, BVC/MVC och geriatrik, psykiatri- och beroendemottagning, röntgen, ungdomsmottagning och öppen förskola samt massör och vaccination mm. Här finns även utbildningsverksamhet och bland annat bedriver Campus Nynäshamn verksamhet här med utbildning på tre olika nivåer och ca 1 200 elever.

Den s.k. Alkärrsplan är idag en parkering och här finns planer på utveckling och förtätning med ny byggnation av bostäder, handel och service.